Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

De Kaskantine

Geplaatst op 1 september 2020, 12:41 uur

De Kaskantine is een buurtboerderijtje gerund door en voor Amsterdammers bedoeld om te experimenteren met een CO2 positieve en natuurvriendelijke levensstijl.

We gaan samen voedselverspilling tegen, we maken onbenutte terreintjes en monotoon groen natuurlijker en productiever, we produceren zelf voedsel en energie en we minimaliseren en hergebruiken afval en afvalwater. 

De Kaskantine is verplaatsbaar en wordt nu voor de vierde keer opgebouwd in Amsterdam, dit keer in oud sportpark Riekerhaven.

We zijn een cooperatie met vijf kernleden en meer dan 30 mensen die allemaal een vrijwillige inzet doen voor een van onze werkgroepen.

1. Voedselkringloop: twee keer per week delen we "gered voedsel" uit. Ophalen van de supermarkt en grossiers, uitzoeken en uitstallen

2. Tuingroep: verantwoordelijk voor de verschillende "groeisystemen", de raised beds, de vertikale tuin, de kasproductie en groendaken

3. Bouwgroep: verantwoordelijk voor de installaties (13 zeecontainers, kassen, energieproductie, regenwaterzuivering, afvalwaterzuivering)

4. Bikekitchen: buurtreparatieplek voor fietsen

Onze ontwerpen staan op de volgende website:

http://ena.amsterdam

 

 

 

 

 

 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
-lokale kringlopen realiseren door en voor bewoners op huishoudelijk en buurtnivo, voornamelijk voor regenwater, voedselafval, grofvuil en CO2
- natuurgebiedjes met elkaar verbinden met eco-corridors, en groene wandelpaden realiseren, voedsel telen en bomen planten voor en door bewoners, botanische inheemse planten introduceren, beschermen van insecten, amfibieën, vogels en vleermuizen.
- aantonen dat iets meer zelfbeheer en zelfvoorzienendheid leidt tot meer zorg en verantwoordelijkheid voor de eigen omgeving en kan zorgen voor meer lokale welvaart die niet belastend is voor natuur en milieu.


Deel dit: