Huisregels

Dit is het online platform van de Amsterdam Donut Coalitie. Een online platform is als een huis. Je wil dat het er leeft. Dat vraagt om aandacht en liefde. Sommigen spannen zich daar mee voor in dan gemiddeld. Dat is niet erg, als iedereen bepaalde huisregels maar respecteert. Daarom staan die hier. Ze zijn niet in steen gebeiteld. Als je twijfelt, kijk er dan even opnieuw naar, want we zullen ze de komende tijd vast aanvullen of aanscherpen. En als je betere ideeën hebt, laat dat vooral weten. Er zijn algemene huisregels en huisregels per menu-onderdeel. Overigens, hierna spreken we van 'platform' als we 'online platform' bedoelen.

Algemene huisregels

 1. De donut coalitie heeft duidelijke doelen. Wat je ook deelt op dit platform. Bedenkt altijd even kritisch of het bijdraagt aan het gezamelijke: het realiseren van doelen – liefst via de kortste weg.
 2. Gebruik klare taal die we allemaal begrijpen. Vermijdt jargon en wees puntig en zorgvuldig.
 3. Als je tekst plaatst en er kan een plaatje bij, doe dat dan. Het maakt het platform voor iedereen leuker. Zoek wel een plaatje dat rechtenvrij is en bijvoorkeur inhoudelijk iets toevoegt.
 4. Dit platform is gebouwd op Gebiedonline.nl. We werken dus ook op basis van de privacy-richtlijnen van gebiedonline. Dat is een helder lijstje dat je waarschijnlijk zal geruststellen. Als je er toch vragen over hebt kun je mailen naar Gebiedonline.
 5. Als je andere vragen hebt of iets wil delen. Kijk dan eerst even of daar online uit komt, met de andere 'gebruikers'. Als dat niet lukt, aarzel dan niet met Jen contact op te nemen, onze communitymanager.
 6. Als mensen op het platform dingen doen die tegen de huisregels ingaan zal de community manager daar op wijzen, of – als dat passend is – acties direct terugdraaien. In de praktijk zal dat meestal betekenen: inhoud verwijderen.

Actieplan

 1. Het actieplan is nu de verzamelpaats van condities. De condities worden gedefinieerd door de taskforce. De uitwerking per conditie gebeurt onder regie van de betreffende trekker.
 2. De komende periode (in de tweede helft van april 2020) zal dit onderdeel verder worden ontwikkeld, met als doel te zorgen dat alle deelnemers op het platform aan het leren over en creëren van de condities kunnen bijdragen.

Over ons

 1. Dit 'hoofdstuk' is geschreven door de taskforce. Je kunt hier zelf geen inhoud plaatsen. We overwegen wel het mogelijk te maken hier commentaar te geven.

Projecten

 1. Allerlei activiteiten kun je als project plaatsen. Het hoeft dus niet een formeel project te zijn.
 2. Een project is tijdelijk. Het heeft een begin en een einde, en daar zit best wat tijd tussen. Maar het past dus niet om je organisatie bij de projecten te zetten. En ook een event of nieuwsbericht hoort hier niet.

Personen

 1. Zet een portretfoto van jezelf in je profiel. Op de online platformen van Gebiedonline wordt nooit onbeleefde taal gebruikt. We denken dat dit te maken heeft met de onmogelijkheid anoniem inhoud te delen. En we vinden het sowieso belangrijk dat we elkaar (makkelijk kunnen leren) kennen op dit platform.

Organisaties

 1. Hier staan nu de duidelijk missiegedreven organisaties die op een of andere manier in de fase van oprichting van de coalitie betrokken waren (december 2019 t/m februari 2020).
 2. In samenwerking met het Doughnut Economics Action Lab (DEAL) van Kate Raworth werken we aan heldere criteria voor toegang voor alle typen organisaties. Via de nieuwsbrief informeren we over de voortgang van dit proces. Als je er al vragen over hebt, neem dan contact op met Ruurd, de kwartiermaker van de coalitie. 

Events

 1. Als je een event organiseert dat betrekking heeft op doughnut economics in relatie tot de regio, kun je dat hier delen.

Nieuws

 1. Als je nieuws hebt dat betrekking heeft op doughnut economics in relatie tot de regio, kun je dat hier delen.