Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Dit project is gepauzeerd
Project

Van Donut meet-ups naar beweging!

Geplaatst op 2 april 2020, 11:50 uur

Om de paar maanden organiseer ik Donut-meetups om op expirementerende wijze te leren over de Donut en wat dit model voor jou of voor jouw organisatie kan betekenen. Daarnaast bouwen we (Zinzi Stasse en Rieta Aliredjo) een online community op van mensen die interesse hebben in de Donut. Hier delen we artikelen en inzichten om elkaar ook tussen de meetups te inspireren.

Toelichting

Na het organiseren van de meet-ups hebben we gaandeweg geleerd wat wel en niet belangrijk is om in co-creatie te komen tot de roadmap die leidt tot de Donut. We hebben enkele uitgangspunten geformuleerd:

  • Binnen deze meetups is er ruimte om visies en denkbeelden te delen maar vooral ook te experimenteren verschillende tools en met hoe we ideeĆ«n in praktijk kunnen brengen.
  • Diversiteit is belangrijk om te komen tot vernieuwende inzichten. Om die reden vragen we elke keer dat de aanwezigen iemand meenemen met een ander profiel: van bankieren, tot advocaten tot leerkrachten tot kunstenaars.
  • De meet-ups zijn inclusief en voor iedereen toegankelijk. Ze zijn gratis. Voor 15 euro optioneel kun je genieten van een heerlijke vega of vegan maaltijd.
  • Elke keer zitten er andere mensen in de organisatie, elke keer wordt er geĆ«xperimenteerd met een nieuw concept of staat een andere vraag centraal.
  • De sessies zijn inspirerend en hebben altijd een doe of brainstorm gedeelte. Er worden dus niet alleen maar presentaties gehouden.
  • Een netwerk in beweging. Deelname is vrijblijvend. Je mag per keer beslissen of je gaat of niet. Op deze manier zijn er nooit dezelfde mensen aanwezig.
  • Locatie en catering zijn belangrijk! We zoeken elke keer weer naar een bijzondere duurzame plek met een goed verhaal. Wat betreft catering steunen we zoveel mogelijk kleine ondernemers. We eten uit de stadstuin of voedsel wat anders zou worden weggegooid.
  • Bij interesse ontwerpen we ook meet-ups op maat, voor een cooperatie, organisatie of studenten.
Gewenst resultaat 
Inspiratie en beweging
Deel dit: