Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Organisatie

Pakhuis de Zwijger

Non-profit

Pakhuis de Zwijger is een unieke culturele organisatie die sinds de deuren in 2006 werden geopend is uitgegroeid tot hét onafhankelijke platform van en voor de stad Amsterdam.


In de transitie naar een duurzame samenleving is de plaats van de stad heel complex. De creatieve en innovatieve aanpak van deze materie is het handelsmerk geworden van Pakhuis de Zwijger. Wij programmeren op de urgente en complexe stedelijke opgaven van deze tijd.


Het voormalig koelpakhuis fungeert als thuishaven voor de creatieve industrie en voor mensen die op hun eigen manier de stad maken tot wat zij is. Stadmakers noemen wij ze, een eretitel. Zij staan centraal in de verhalen die dagelijks in programma’s verteld en gedeeld worden. Het doel is daarbij altijd: informeren, inspireren en creëren.


De programma’s die wij maken scharen we onder de thema’s creatieve industrie, de stad en global trends. De onderwerpen van onze programma’s variëren van Europese politiek en cultuur tot buurtcommunities en stadslandbouw, van zorg en werk tot design en fotografie. Allemaal met inspirerende en boeiende gastsprekers.


De magie beperkt zich niet tot het podium; de discussies en onverwachte kruisbestuivingen die volgen zijn minstens zo bijzonder. En daarom wordt Pakhuis de Zwijger samen gemaakt door ons team van medewerkers maar zeker ook door jou als bezoeker en daarmee lid van onze community.


Pakhuis de Zwijger programmeert op nagenoeg alle aspecten van de donut en heeft sinds 2013 de reeks "De Circulaire Stad". Pakhuis de Zwijger is ook één van de initiatiefnemers van de Amsterdamse donut coalitie.

Deel dit: