Activiteit

Eigen land in de stad

dinsdag 18 oktober 2022 , 13:30 - 16:00 uur
Illustration

Grond is een schaars goed in onze stad. Als reactie op de stijgende grondprijzen en vrije marktwerking – waar lang niet iedereen van profiteert – ontstaat er een tegenbeweging: initiatieven die vanuit een ‘donut-mindset’ de relatie met grond(beheer) herzien.

Zo onttrekt Community Land Trust grond van de markt om het beheer bij de lokale gemeenschap onder te brengen. Land om op de wonen, voedsel te verbouwen of de natuur te beschermen.

Ook andere initiatieven zoeken in de stad naar stukken ongebruikt land om deze een tijdelijke of permanente functie te geven die goed is voor de maatschappij en bijdraagt aan een Donut economie. Hoe kunnen we van elkaar leren en krachten van initiatiefnemers en ambtenaren bundelen om rond deze ontwikkelingen grote doorbraken te creëren?

 

Eigen land in de stad is een sessie tijdens de Donut Deal Dag. Hier kan je meer vinden over het programma en hoe je je voor deze en andere sessie kan aanmelden. Meld je ook vooral aan voor het plenaire avondprogramma van Pakhuis de Zwijger!

Kies een locatie
New Metropolis - Nieuw West
Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Initiatiefnemers en ambtenaren
Deel dit: