Project

DeLokaleBoer

Geplaatst op 4 maart 2022, 22:59 uur
Illustration

DeLokaleBoer is een platform dat een directe verbinding legt tussen boeren en de consument zonder tussen partijen. Het platform fungeert als een online marktplaats voor aan de ene kant de boeren en aan de andere kant de consumenten (B2C) en bedrijven (B2B). DeLokaleBoer biedt boeren een kans op een gemakkelijke en goedkope manier direct aan de eindconsument te verkopen en biedt consumenten een kans op een gemakkelijk alternatief om lokale, gezonde, organische producten te kopen. Door middel van DeLokaleBoer.nl, kan de boer een persoonlijke pagina aanmaken waarop hij/zij de producten direct kan verkopen aan de consument.

Toelichting

Onze voeding, dat veelal wordt aangeschaft in de supermarkt, is afkomstig uit verre landen en heeft daardoor een verre reis afgelegd, ondanks dat steeds meer consumenten een verduurzaming van de voedselketen wenselijk vinden. Ter indicatie: een gemiddelde maaltijd legt 30.000 km af waarbij grote hoeveelheden CO2- en stikstof uitgestoten worden. Bovendien wordt er veel voedsel verspild. De consument is de verbinding met de producent van het eten kwijt, waardoor er minder waarde wordt gehecht aan voedsel. Ook de boer verspilt zo nu en dan voedsel, doordat hij verschillende producten niet tijdig verkocht worden aan groothandels. Door middels van het platform De Lokale Boer (DLB). Willen wij hiermee gezonder voedsel faciliteren, de waardering voor voedsel te herstellen en verspilling te verminderen.  DeLokaleBoer betreft een vernieuwend online platform voor boeren met een dashboard en een mobiele onlineapplicatie voor consumenten. Een nieuw AI-gedreven SaaS systeem dat in staat is verspilling tegen te gaan door de verwachte vraag te voorspellen en zo regionale productie en inkoop effectiever te maken waarbij de boeren de regie houden over de productie en consumenten, via algoritmiek, geholpen worden regionaal beschikbare producten te kunnen afnemen. 

thema 
Bedrijven
Gewenst resultaat 
Meer biodiversiteit:
Biodiversiteit is goed voor iedereen. Een biologische akker bevat gemiddeld 30% meer biodiversiteit dan andere landbouwgrond. Door boeren een eerlijke prijs te geven voor hun biologische producten. Op die manier stimuleren wij, als gemeenschap Noord-Holland, de biodiversiteit.


Meer Duurzaamheid:
Het zal je niet verbazen: hoe dichter bij huis, hoe beter het is. Groente en fruit wat in de supermarkt ligt heeft vaak al een lange reis afgelegd voor het in de keuken belandt. 

 
Voorkom voedselverspilling:
Hardwerkende boeren kunnen met kleine hoeveelheden of restpartijen vaak geen kant op. Boeren kunnen deze natuurlijk wel aanbieden op DeLokaleBoer.nl. Als jíj deze producten koopt, voorkom je dat boeren voedsel weg moeten gooien!
Illustration
 

Deel dit: