Project

Boeren voor Buren

Geplaatst op 14 februari 2022, 09:53 uur
Illustration

Amsterdammers met een kleine beurs kunnen voor een klein bedrag gezond voedsel dat boeren rond Amsterdam in deze coronatijden overhouden, bestellen. Zonder tussenkomst van een supermarkt of andere partij. Een overschot van voedsel in en rond de stad en minder geld gaan hier mooi samen, in een regionaal initiatief.

Boeren voor Buren is een initiatief om Nederlandse boeren te verbinden met Amsterdammers met een kleine portemonnee. Het is ontstaan om iets te doen tegen de problemen van beide partijen tijdens de Corona-crisis. Uiteindelijk is het doel om zo tienduizenden huishoudens, ook buiten Amsterdam, wekelijks aan hun groente en fruit te laten komen. De producten komen uit de Flevopolder, rechtstreeks van de boeren. Boeren voor Buren krijgt vooral de producten aangeboden die op dat moment in overschot zijn en vult het pakket verder aan met B-keuze producten. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn of haar producten en kan Boeren voor Buren de prijs voor de consument zo laag mogelijk houden.

Contact: Wies de Jong 
Foto: De Gezonde Stad 

thema 
Overheid & beleid
Deel dit:
1 reactie

Alies Fernhout

ma 21 februari 2022 19:11
Laten we samenwerken in Voedselpark Amsterdam! Steunen jullie ons initiatief?

Cathelijne Mulders

di 8 maart 2022 10:34
Beste Alies Fernhout, een mooi initiatief. Ik werk met Amsterdammers met een kleine beurs en voor hen ben ik geïnteresseerd hierin. Hoe kan ik meer info krijgen hoe ik mijn klanten zich zouden kunnen aanmelden?