Project

Duurzaam Shoppen in Amsterdam

Geplaatst op 10 februari 2022, 15:49 uur
Illustration

Ben jij op zoek naar duurzame of circulaire shopping adresjes in Amsterdam? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want in samenwerking met gemeente Amsterdam breidt COSH! uit naar Nederland met duurzame winkels in Amsterdam. 

Ben jij je bewust van de ecologische en ethische impact van jouw shopping keuzes? De kans is groot dat je niet meteen aan de CO₂-uitstoot, het waterverbruik en de werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers denkt wanneer je gaat shoppen. Bovendien is het zelf voor de meest bewuste consument ook niet altijd makkelijk om duurzame mode te herkennen. COSH! maakt duurzaam shoppen makkelijk voor jou! Bij COSH! screenen we elke winkelier die zich bij het platform aansluit grondig. Bovendien doen we ook uitgebreide research naar de modemerken, die verkocht worden bij de lokale, duurzame winkeliers op COSH!

COSH kreeg al eerder steun van subsidies ter bevordering van de circulaire en consumenten gedrag bij Vlaanderen Circulair, Stad Antwerpen, Mechelen én Brugge en is intussen actief in 16 Belgische steden. Gezien het platform al langer gebruikers ontving uit Nederland en met name Amsterdam was de stap snel gezet. 

Toelichting

In april lanceren we ook een fysieke shoppingkaart voor de stad. Hiermee willen we de 'verborgen pareltjes' die zich buiten de bekende shoppingstraten bevinden in de spotlight zetten en zoveel mogelijk mensen stimuleren om te shoppen bij fysiek, duurzame winkeliers.

Hou je van slow fashion of ben je fan van vintage en tweedehand mode? Wil jij unieke, duurzame shopping adressen in Amsterdam ontdekken? Zet Fashion Revolution Week (18 tot 24 april 2022) dan alvast in jouw agenda, want COSH! heeft grootse plannen in Amsterdam! Meer informatie hierover volgt! Hou dus zeker onze social media kanalen in de gaten.

thema 
Plekken & Steden, Kunst & cultuur, Bedrijven
Gewenst resultaat 
Winkels met een duurzaam of circulair aanbod kunnen zich aanbieden en contact opnemen via info@cosh.eco of surfen naar https://cosh.eco/nl/home-amsterdam-nederland en in de footer meer info vinden over hun aanmelding. We lanceren in 2022 een routekaart, maar in 2023 komt er zeker een herwerkte versie met nog méér initiatieven.
Illustration
 
Deel dit: