Project

Beekeepers

Geplaatst op 10 december 2021, 16:53 uur
Illustration

Er zijn 358 soorten bijen (en hommels) in Nederland. Ze bestuiven ongeveer 80% van onze planten en 60% van onze voedselgewassen. De helft van de bijensoorten wordt bedreigd door de intensieve grootschalige landbouw en het gebruik van pesticiden. Met de honingbij gaat het goed, daar zorgen de imkers wel voor. Hoe zit dat? Welke rol speelt de imker? Heeft de imker ook invloed op het welzijn van de wilde bijen?

Toelichting

Wij vroegen de imkers van Bijenschans Corversbos in Hilversum om antwoord te geven op onze vragen. Zes enthousiaste imkers wilden graag meewerken. Hun portretten zijn te zien als geanimeerde foto's en hun antwoorden zijn te beluisteren op de interactieve website van beekeepers. De imkers vertellen met passie over het imkerschap en geven hun visie op de toekomst van de wilde bijen. 

Het project beekeepers is opgenomen in de Wij.land-inspiratieroute. Dit is een organisatie die zich samen met boeren, ecologen en wetenschappers bezighoudt met thema’s als een kruidenrijk landschap, duurzaam bodembeheer en biodiversiteit. Verschillende kunstwerken zijn tentoongesteld op de locaties waar Wij.land mee werkt, zo willen zij hun werk onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Ons project maakte deel uit van deze kunstroute 2021.

thema 
Onderwijs & Onderzoek
Gewenst resultaat 
Het project Beekeepers is in eigen beheer ontwikkeld door Jeannette Kaptein en René ten Broeke. We willen ons project graag breder inzetten. Heb of weet je een educatieve toepassing voor ons project? Of heb je hulp nodig bij een soortgelijk project? We komen graag in contact met mensen die projecten zoals Beekeepers willen ontwikkelen.
Illustration
Interview met imker Tycho.
Deel dit: