Project

Minor 'De nieuwe Economie: eerlijk en duurzaam werk’

Geplaatst op 27 oktober 2021, 10:44 uur
Illustration

We zijn begonnen! De minor ‘De nieuwe economie: eerlijk en duurzaam werk’ draait op volle toeren.

Groei als ultiem doel ten koste van alles – dat kan echt niet meer. Om onze economie op een duurzame manier te organiseren, moeten we rekening houden met de effecten die onze keuzes hebben op zowel de fysieke leefomgeving als op het welzijn van mensen. Omdat ‘de nieuwe economie’ een nogal breed concept is, zoomen wij tijdens deze minor in op de volgende vraag: ‘hoe kunnen we werk en bestaanszekerheid duurzamer en eerlijker organiseren?’.  Dit gaat direct over de toekomst van onze studenten, zij zijn de aangewezen personen om op zoek te gaan naar oplossingen!

Studenten verdiepen zich in vraagstukken als: Waarom zijn er steeds meer werkende armen? Werk biedt steeds minder zekerheid, en loont steeds minder – kan dat ook anders? Hoe voorkomen we dat mensen achtergesteld worden op basis van persoonskenmerken? Hoe zouden bedrijven getoetst kunnen worden op hun maatschappelijke bijdrage?

De studenten, dit semester afkomstig van de opleidingen HRM, Bestuurskunde en Finance & Control, koppelen een onderwerp dat zij interessant vinden aan een praktijkvoorbeeld en werken zo aan ideeen over hoe de toekomst van werk uit zou moeten zien.

Wil je horen, zien en beleven welke plannen ze hebben? Kom dan naar de HR Duurzaamheidsconferentie op woensdagmiddag 15 juni (vanaf een uur of 14:00) en neem deel aan de workshops van onze studenten! 

In het nieuwe studiejaar starten we weer met een nieuwe ronde!


Ken je studenten die geïnteresseerd zijn in ons thema ‘eerlijk en duurzaam werk’? Dan kun je ze over onze minor vertellen en ze verwijzen naar onze pagina op minoren.hva.nl: minor 'De nieuwe economie: eerlijk en duurzaam werk' of ze doorverwijzen naar Floor Timmerman – dan doen wij de rest! 

thema 
Onderwijs & Onderzoek
Deel dit: