Dit project is afgerond
Project

Vathorst College Dakterrassen Permacultuur Vergroening

Geplaatst op 11 oktober 2021, 14:32 uur
Illustration

In 2021 zijn de terrassen van het Vathorst College uit Amersfoort getransformeerd met behulp van Permacultuur denken en technieken. De echte betekenis van duurzaamheid in de stad is aangetoond. Regenwater oogsten, zelfvoorzienende groenteboxen (Hugelbed-techniek) gebruikt, verticaal ruimtegebruik, overstromingspreventie, lokale natuurpromotie, educatie voor middelbare scholieren, inspiratie voor eetbaar dakterras ontwerp. Dit project is in september 2021 opgeleverd.

Toelichting

Duurzaamheid komt niet naar ons toe, we moeten het naar onze samenleving brengen. Scholen zijn de meest inspirerende, invloedrijke en beschikbare ruimtes, omdat ze meestal gemaakt zijn van betonconstructies. Het transformeren van die plekken in eetbare, diverse en inspirerende richting is noodzakelijk voor een duurzame en circulaire toekomst.
Op het Vathost College in Amersfoort heeft Towards Nature Permaculture dat gedaan. Hugelboxen worden gebruikt als zelfvoorzienende, droogteresistente manier. Er worden fruitbomen, bessen, kruiden en bloemstruiken geplant. Verticale structuren, pergola's worden gebruikt. De sociale ruimtes van de studenten worden uitgebreid. Deze staan allemaal in het Permacultuur concept als richtlijnen. Circulaire levensstijl kan alleen worden gerealiseerd in een duurzame levensstijl en de visie van Towards Nature is om dat in 3 fasen te doen. Transformatie van de binnenstad, het creƫren van toekomstige stedelijke levensstijl en het omkeren van de opwarming van de aarde.

thema 
Plekken & Steden
Gewenst resultaat 
Het is met succes afgerond. 3 terrassen zijn getransformeerd; 1e verdieping, 2e verdieping en docententerras
Deel dit: