Project

BEDAFFAIR - circulaire matrassen

Geplaatst op 21 september 2021, 13:29 uur
Illustration

Vanaf het ontwerp maken wij bedden en matrassen die de ecosystemen ondersteunen. Wij betalen de allerarmsten een eerlijke prijs én laten jou op een gezonde manier comfortabel slapen. Vrij van schadelijke stoffen. Vrij van plastic. Goed voor je lichaam & geest. Wij produceren lokaal en ambachtelijk. En verwerken uitsluitend hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen. Voorzien van diverse duurzame keurmerken. Wij werken samen met drie lokale werkplaatsen in Europa. 1 in Nederland en 2 in Duitsland. Onze biologisch wol komt uit Frankrijk, hennep uit Nederland en veersystemen uit Zweden.

Daarnaast gaan onze matrassen tot 5x langer mee dan reguliere matrassen. Plus, alle onderdelen van onze matrassen zijn 100% te repareren, her te gebruiken en te recyclen. Onze unieke samenwerking met Matras Recycling Europe waarborgt dit. Bedaffair is duurzaam in teelt, in productie, in gebruik én in de afvalfase. 

Toelichting

1/3 van de 1,4 miljoen afgedankte (helaas) reguliere matrassen in Nederland wordt gerecycled. Deze reguliere matrassen zijn gemaakt van producten zoals polyester & PUR-schuim uit Azië, een hele vervuilende productie dus. Van deze reguliere matrassen kan slechts tussen de 65-85 % worden, er blijft dus altijd 15% chemische restafval over van honderdduizenden reguliere matrassen.

Onze 100% natuurlijke matrasrecycling én collectie circulaire biologische matrassen zijn uniek. 

thema 
Bedrijven

Deel dit: