Project

Ecodam

Geplaatst op 24 april 2021, 16:48 uur

Ecodam wordt een iconische plek waar kinderen leren over en zelf bouwen aan de circulaire economie. Kinderen bezoeken Ecodam via hun basisschool of juist met ouders of met kinderfeestjes. Ecodam is niet belerend of hoogdrempelig; het is een plek waar je graag wilt zijn om betekenisvol bezig te zijn. Ecodam biedt kinderen en hun ouders handelingsperspectief, lering en vermaak en draagt zo bij aan de verwezenlijking van de Amsterdamse circulaire economie.

Toelichting

Onze toekomst wordt een circulaire toekomst. Producten worden niet langer gemaakt, gebruikt en weggegooid als afval. Afvalstromen zijn geen afval, maar vormen waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Ook wordt het gebruik van producten belangrijker dan het bezit. 

Bij Ecodam zijn we overtuigd van de noodzaak om kinderen bij deze vraagstukken te betrekken.Enerzijds omdat kinderen zelf ook dagelijks beslissingen nemen die van invloed zijn op onze wereld.Anderzijds omdat kinderen ook het goede voorbeeld aan hun ouders en omgeving kunnen geven om juiste beslissingen te nemen.

Maar ook omdat kinderen de leiders van morgen zijn. Door kinderen zo vroeg mogelijk te betrekken, wordt op jonge leeftijd het zaadje geplant. En wanneer zij verder opgroeien en volwassen worden, komt dat zaadje van pas bij alle volgende momenten in het leven. 

thema 
Onderwijs & Onderzoek
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar
Gewenst resultaat 
We willen straten met het realiseren van een pilot plastic lab. Daarna groeit Ecodam gestaag door. De lessen van de pilot kunnen we gebruiken bij het verder ontwikkelen van Ecodam.
Documenten
Deel dit:
2 reacties

jan Willem

di 30 augustus 2022 09:28
Cool
Als het van de grond komt

Boaz Bar-Adon

di 30 augustus 2022 18:51
bedankt! we hebben net budget om een pilot in Amsterdam Oost ontvangen, we gaan aan de slag!