Project

Scriptieproject ADC als community

Geplaatst op 22 april 2021, 14:09 uur

Ik wil als student Politicologie aan de UvA graag onderzoeken hoe deze coalitie samenwerkt om het Donutdenken te ontwikkelen, te verspreiden en in de praktijk te brengen om natuurlijk Amsterdam binnen de Donut te krijgen. Daarbij ben ik op zoek naar alle vormen van input!

Toelichting

Ik hoef hier natuurlijk niet te vertellen dat er in Amsterdam al een enorme rijkdom aan kennis en bedrijvigheid is rond het Donut-model. Wat ik wil uitvinden met mijn scriptieonderzoek is hoe de Amsterdam Donut Coalitie al deze initiatieven samenbrengt tot een community die meer is dan de sum of its parts. Wat vindt er precies plaats op dit platform? Hoe is het georganiseerd? Hoe worden ideeën uitgewisseld? Op wat voor manier wordt nieuwe kennis te gecreërd? Hoe komen praktische en concrete projecten tot stand? 

Om deze vragen te beantwoorden heb ik al veel bruikbare informatie gevonden op deze site en andere openbare bronnen, maar meer is in dit geval altijd beter. Daarom ben ik op zoek naar documentatie van jullie interactie op dit platform (of met mensen van dit plaform)! Dit kan zijn: 

  • Opnames en notulen van vergaderingen of afspraken
  • Verslagen en correspondentie van en over samenwerkingen 
  • Persoonlijke anecdotes 

De gebruikte stukken worden niet gepubliceerd en zullen anoniem verwerkt worden in mijn onderzoek. 

Heb jij deze of andere relevante informatie, neem dan vooral contact met mij op via een persoonlijk bericht of op allarddegraaf@gmail.com. Tips en suggesties zijn ook zeker welkom!

Gewenst resultaat 
Ik hoop duidelijk te kunnen wat de ADC precies doet, en welke werkwijzen binnen de ADC goed werken om het Donut-denken en -doen in Amsterdam naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast kan mijn onderzoek ook eventuele ruimtes voor verbetering aanwijzen.
Deel dit: