Project

Food Forest Living

Geplaatst op 8 december 2020, 12:27 uur

Herstellen van Bos | Verbinden met Bos

Aanplanten van voedselbossen, produceren van biologisch voedsel en het creëren van nieuwe manieren van gezond en circulair leven met de natuur.

3 PIJLERS

1. Gezonde Natuur

Door het aanplanten van voedselbossen herstellen we de natuur en creëren we gezonde ecosystemen. Dit draagt bij aan CO2 reductie, herstel van bodemleven en toename van biodiversiteit. Het verzekert een gezonde toekomst voor onze kinderen.

2. Gezonde Voeding

Op een duurzame manier produceren we met behulp van voedselbossen gezond en biologisch voedsel voor iedereen. Daarbij wordt kennis gedeeld en worden boeren geholpen die een transitie naar voedselbosbouw willen maken.

3. Gezonde Mens

Verbinding met de natuur draagt bij aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Voeselbossen zijn groene ‘oases’ waar mensen deze verbinding kunnen vinden door bijvoorbeeld te komen helpen planten of oogsten of door simpelweg te komen wandelen en in het bos te ‘zijn’. De bossen zijn toegankelijk voor iedereen

Toelichting

We zijn enthousiaste en gedreven individuen met een passie voor de natuur. Met jaren ervaring in de (non)profit sector, hebben we besloten om deze ervaring in te zetten voor een hoger doel: een groene, gezonde en duurzame toekomst voor nu en toekomstige generaties. Wij helpen de natuur om haar rechtmatige en noodzakelijke plek beetje bij beetje weer in te nemen en herstellen ecosystemen.

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 40ha nieuw aangeplant voedselbos vóór 2030
Illustration
 

Deel dit: