Project

Operatie Klimaat Amsterdam

Geplaatst op 11 mei 2020, 21:44 uur

Operatie Klimaat is een initiatief van Milieudefensie, waarbij vrijwilligers met Nederlanders in gesprek gaan over oplossing voor ons klimaatprobleem. Wij zijn als lokaal team sinds september 2019 in gesprek met Amsterdammers. 

Toelichting

Samen met een groep vrijwilligers gaan wij al maanden lang met Amsterdammers in gesprek over eerlijk klimaatbeleid. Operatie Klimaat (OK) is een campagne van Milieudefensie, waarbij meer dan 200 vrijwilligers sinds September 2019 door heel Nederland in gesprek gaan.

Een gesprek wordt gevoerd aan de hand van open vragen en stellingen, waarbij wij om iemands mening vragen over wat men eerlijk klimaatbeleid vindt. Inmiddels hebben wij dus een redelijk idee over hoe Amsterdammers reagereren als het gaat over klimaatoplossingen met als focus systeemverandering. Op die manier willen we laten zien hoe breed gedragen eerlijk klimaatbeleid is en geven wij Nederlanders een stem.

Aangezien wij nu al redelijk veel ervaring hebben met het voeren van gesprekken, praten wij nu ook met lokale politici over onze ervaringen en resultaten. Zo willen wij een eerlijk klimaatbeleid op tafel te krijgen. 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Eerlijk en doeltreffend klimaatbeleid, draagvlak aantonen en burgers een stem geven
Deel dit: