Dit project is afgerond
Project

Verkenning Donut Deals

Geplaatst op 2 april 2020, 11:42 uur

Rieta Aliredjo (RINETIC) en Zinzi Stasse (New Wave Collective) zijn Donut Economie ambassadeurs van het eerste uur. Zij zijn initiatiefnemers van Donut Meetups, Doughnut Talks en CitySpheres. Stadsmakers met een achtergrond in zowel de publieke als private sector. Zij werken nauw samen met Anne Stijkel, Dini Ceelen, Pakhuis de Zwijger, Ma.ak beweging, HVA en de gemeente.

De vraag waar zij zich nu mee bezig houden: hoe gaan we de ambitie van 20 "Donut Deals" zo snel mogelijk waarmaken? Wat is een Donut Deal? Wie zijn de partijen die hieraan willen meewerken? Een eerste snelle verkenning is nodig om met focus de volgende stappen te kunnen zetten en een eerste inventarisatie te hebben van partijen die zich willen verbinden met dit traject.

Lees de verkenning HIER

Volg ons op CitySpheres.

Toelichting

Wethouder Rutger Groot Wassink heeft op 9 november 2019 het Ma.ak akkoord ondertekend. Een onderdeel van dit akkoord is de ambitie om 20 extra Donut Deals te realiseren in 5 jaar. De eerste Donut Deals, geïnitieerd door Anne Stijkel, dienden als voorbeeld. Nu verkennen we hoe we dit het beste kunnen realiseren. 

Een aantal van de vragen die wij wilden beantwoorden:

  • Wat is een Donut Deal en hoe ziet het Amsterdamse Speelveld eruit?
  • Wat is de toegevoegde waarde van het Donut Economie raamwerk in het helpen van burgers en buurtinitiatieven bij het meer impactvol maken van hun plannen, het betere organiseren van henzelf en het vergroten van de kansen voor opschalen?
  • Is het mogelijk om een lokale community of practice te creeeren waarin samen leren en experimenteren centraal staat, maar verbinding wordt gezocht met andere netwerken en met de overheid met als doel systemen te veranderen
Doelgroep
Volwassenen
Illustration
Photo by Krissana Porto on Unsplash
Deel dit:
1 reactie

Philippa Collin

vr 29 mei 2020 16:16
https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/volg-beleid/ambities/gezonde-duurzame-stad/groen-amsterdam-2050/volkstuinen-openbaar-toegankelijk/
Dag Rieta. Volgens mij is er een mooie link mogelijk tussen het nieuwe volkstuin beleid en Donut Deals! Gr. Philippa
Philippa.collin@inholland.nl

Rieta Aliredjo

vr 29 mei 2020 16:24
Zeker. Dank je wel Philippa.