Christian Lemmens

Scholier/student
Wie is Christian?

Ik woon in Utrecht in een studentenhuis met 6 anderen die net als ik bijna afgestudeerd zijn of net werken. Ik ben nu mijn thesis aan het afronden vanuit huis.

Mijn werk en hobbies

Ik ben de master Sterrenkunde aan het afronden (november klaar) en wil daarna bij dragen aan oplossingen die de klimaatcrisis tegengaan. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij Milieudefensie (huis aan huis enquetes afnemen over klimaatbeleid) en bij Extinction Rebellion (introductielezingen geven). In mijn overige vrije tijd voetbal ik twee keer in de week en stap ik regelmatig op de (race) fiets. Thuis hou ik me lekker bezig met mijn plantencollectie en probeer ik sporadisch om kleding en elektrische apparaten zelf te repareren.

Mijn omgeving

De voortuinen en "stoeptegel" planten. In mijn buurt is het relatief groen, maar het kan zeker nog groener. Bovendien is er ook steeds vaker een spontaan gesprekje op straat

Mijn droom

Mijn verlangen is ontwikkeld vanuit de angst dat we de planeet te veel beinvloeden door deze uit te putten met onze broeikasgassen. In de zoektocht naar oplossingen hiervoor ben ik echter tot de conclusie gekomen dat we de planeet en al het leven, inclusief onze medemens, aan het uitputten zijn en dat klimaat, ecologie en humaniteit niet los van elkaar te zien zijn. Het boek van Kate Raworth (ik moet hem nog wel uitlezen) geeft mij een hoopvolle methode om die 3 onderwerpen hand in hand te kunnen verbeteren. Nu ik bijna klaar met studeren ben ik me aan het orienteren op de arbeidsmarkt en word ik momenteel het meest enthousiast van het idee dat ik mee zou kunnen helpen aan het aanpassen van onze economie zodat deze mens en planeet zo min mogelijk uit zal buiten. Een economie die gebaseerd is op balans en niet op groei.