Ralf Hesen

Professional
Wie is Ralf?

Op het randje van de wallen, aan de entree van de stad woon ik samen met mijn vrouw en inmiddels volwassen dochter. We genieten van het stadsleven maar zien ook dat niet alles eerlijk verdeeld is in de stad. 

Mijn werk en hobbies

Na een carriére van ruim 30 jaar in de communicatiebranche ben ik sinds midden 2020 werkloos. Ik ben op dit moment aan het bestuderen hoe ik de rest van mijn werkzame leven wil gaan invullen. Een bijdrage leveren aan het verbeteren van het leefklimaat in de stad en de wereld, zou een zinvolle invulling zijn.


Mijn vrouw en ik zijn nu zo'n acht jaar gastouder voor een pleegkind dat eens in de maand een weekend bij ons woont. 


Ik ben een zeer actief componist, tekstdichter en uitvoerend muzikant. Samen met mijn band Lemon (www.lemon.amsterdam) heb ik 5 albums uitgebracht, release ik regelmatig nieuw werk en treed ik door heel het land (en soms daarbuiten) op. 

Mijn omgeving

Ik waardeer de open en internationale sfeer van mijn buurt. Ik geniet van het culturele aanbod in de stad, met name de muziekpodia. Mijn straat en buurt mogen best wat rafelig zijn, maar die rafeligheid is de laatste jaren op de Wallen enigszins uit de hand gelopen en op de drukste momenten zelfs onbeheersbaar. Als ik iets zou willen verbeteren is het meer verbondenheid creëren. Ook al kan er veel in de stad, er is nog steeds animositeit en heel veel onbegrip.  

Mijn droom

Ik wilde onderdeel uitmaken van een buisende, internationaal geöriënteerde community, wilde genieten van concerten en andere culturele evementen en wilde graag werken in een creatieve omgeving. Dat is me op alle fronten gelukt. Ik heb vooral positieve ervaringen en wordt vrijwel altijd bevestigd in mijn mening dat de meeste mensen goedwillend zijn. Mijn grootste zorgen betreffen de gevolgen van het neoliberale denken: economische groei boven alles, steeds minder oog voor burgers die niet (meer) in staat zijn mee te lopen in de ratrace, het 'eigen schuld' denken, het uitkleden van sociale voorzieningen, de groeiende onverdraagzaamheid en polarisatie. 

Mijn expertise

Het succes van ieder project (niet alleen in de stad Amsterdam, maar overal!) staat of valt met het genereren van buy-in, en in de meeste gevallen motiveren, van alle stakeholders. Daarvoor is effectieve communicatie cruciaal. Mijn rijke expertise en uitgebreide ervaring op het vlak van communicatie (zowel persoonlijke communicatie als online communicatie en communicatie via traditionele media) komt in mijn optiek daarom méér dan van pas om maatschappelijke projecten te laten slagen. 

Mijn mogelijkheden

Primair zie ik in rol voor mij weggelegd bij het ontwikkelen van succesvolle communicatiestrategieën en het inspireren/aansturen van creatieven. Secundair kan ik een rol vervullen als copywriter.

Relevante ervaring

Zo'n 30 jaar ervaring in de communicatiebranche. Effectieve strategieën ontwikkeld voor marketingcommunicatie van grote nationale en internationale merken, veelvuldig bekroond met vakprijzen. Gewerkt voor bedrijven/organisaties in vrijwel elke branche, inclusief overheid en semi-overheid. Gewerkt voor organisaties met complexe beslissingsstructuren waarbij veel verschillende stakeholders betrokken waren. Getraind in het herkennen/vinden van drijfveren en weerstanden van publieksgroepen.