Peter Rook

Wie is Peter?

Hallo, leuk dat jij mijn profiel bekijkt!
Mijn passie is om samen te bouwen aan een vitale, veerkrachtige, inclusieve, duurzame en gezonde samenleving. 

Samen met Linda, Martijn en Jasper woon ik op de de Oude Munt in Amersfoort-Nieuwland.
In 2014 vroeg mijn zoon aan mij "Waarom woon ik in de de meest saaie wijk van Nederland?". Sinds die is er een "beweging" gestart. Samen maken wij onze wijk steeds mooier, duurzamer en vitaler!

Mijn werk en hobbies

Mensen noemen mij enthousiast, netwerker en verbinder. Zelf vind ik het leuk om out-of-the-box te denken, ben ik vooruitstrevend, creatief en innovatief en krijg energie van ‘nieuwe dingen’. Graag breng ik mensen en partijen bij elkaar.

Dankzij diverse internationale werkgevers heb ik veel ervaring als Internationaal Business Development Manager. Deze kennis wil ik inzetten om écht impact te maken op de plek waar ik ben.


Dankzij de duizenden gesprekken van de afgelopen 7 jaar met veel geduldige mensen heb ik veel kennis en ervaring van de decentralisatie in het Sociaal Domein en ben ik opgeleid tot: Participatie en communicatie strateeg.

De uitdaging die ik graag aanga, is om nieuwe oplossingen te bedenken en mensen, partners, pijlers, verenigingen, organisaties en processen op elkaar af te stemmen.

Mijn uitgangspunt: Denk niet alleen aan wat er gebeurd is, leer van het verleden, kijk naar het heden, want er gaat iets nieuws gebeuren.

Mijn omgeving

Dankbaar ben ik voor mijn wijk: Amersfoort-Nieuwland. In Nieuwland woon ik op De Oude Munt een heerlijke straat om te wonen. Dankzij het WBT (Wijk Beheer Team) en de Gemeente is het speelterrein voor de kinderen in de straat totaal vernieuwd waardoor er geen wateroverlast meer is en een fantastische speelplek voor alle kinderen uit onze straat.

Samen met een aantal enthousiaste straatgenoten organiseren wij ieder jaar een gezellige Straat Barbecue.
Daarnaast zijn er allerlei andere leuke initiatieven als: Sinterklaas en Sint Maarten. Naast mijn eigen straat ben ik ook actief in mijn eigen wijk Nieuwland en ook in Amersfoort met AmersfoortSamen en Duurzaam033.

Mijn droom

Het is mijn droom om samen met wijkgenoten mijn eigen wijk NieuwLand de meest duurzame samenleving van Nederland te maken!
En als dat gelukt is samen met heel veel Amersfoorters van Amersfoort meest duurzame samenleving te maken!
En als dat gelukt is om samen met heel veel provinciegenoten van de provincie Utrecht de meest Duurzame Samenleving te maken!
En als dat gelukt is samen met heel veel Nederlanders van Nederland de meest duurzame samenleving maken!

En overschat niet wat je alleen kunt, maar onderschat niet wat je samen kan bereiken, als je samenwerkt is niets onmogelijk.

Bel mij gerust als je een vraag hebt of als ik jou ergens mee kan helpen 06 31 557 616

Mijn expertise

Enthousiasmeren, verbinden, bruggenbouwen, pionieren, kwartiermaken, community builden, hands-on mentaliteit, Netwerken.

Mijn uitgangspunt: Denk niet alleen aan wat er gebeurd is en kijk niet alleen terug naar het verleden, want er gaat iets nieuws gebeuren.

Mijn drijfveren

Nelson Mandela is een van mijn inspirators.

Mijn droomprojecten

Mijn droomproject is om andere te helpen hun dromen waar te maken.

Waarom wil ik anderen helpen?
In Amersfoort-Nieuwland zijn wij 6 jaar geleden gestart met een wijkplatform van Coöperatie Gebiedonline. Dit online platform zorgt versterken van sociale cohesie, voor verbinding en nieuwe samenwerkingen met andere mooie platforms zoals het SchermVan. In Nieuwland hebben wij veel te danken aan coöperatie Gebiedonline en graag wil ik de ervaring en kennis inzetten in andere wijken, steden en gebieden.
Mijn aanbod
In de afgelopen 7 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het bouwen aan een vitale, veerkrachtige, inclusieve, duurzame en gezonde samenleving met behulp van het online platform van Gebiedonline. Daarnaast heb ik mooie mensen en mooie initiatieven leren kennen zoals bijvoorbeeld het SchermVan. Deze ervaring wil ik graag inzetten in wijken, steden en gebieden.
Mijn thema's
sociale cohesie, maatschappelijke ondersteuning, duurzaamheid & energie, wijk-/stadsontwikkeling, netwerk/ organisatie, ondernemen/ werkgelegenheid, leefbaarheid
Mijn ervaring

Voor meer informatie zie ook Gebiedonline