Activiteit

27 oktober '23: SLA organiseert Stadslandbouwdag

vrijdag 27 oktober 2023 , 10:00 - 15:30 uur
Illustration

Ontdek de Groeiende Rol van Stadslandbouw in Amsterdam!
 
Op vrijdag 27 oktober 2023 vindt tussen 10.00 en 15.30 uur de ‘Dag van de Stadslandbouw’ plaats.

Locatie: De Groene Loods op NoordOogst, Meteorenweg 280.

De dag wordt georganiseerd door Stichting Stadslandbouw Amsterdam en is gewijd aan het verkennen van de kracht van stadslandbouw en het samen werken aan een gezonde toekomst voor onze stad. Iedereen die zich nauw betrokken voelt bij dit onderwerp is van harte welkom! 

Het programma omvat onder meer:

  •  Een keynote over biodiversiteit en voedsel
  • Een eerbetoon aan de voorlopers in de stadslandbouw
  • Stand van zaken rond lokale voedselproductie in Amsterdam en andere steden 
    Een heerlijke lunch
  • De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenaire sessie en een hapje en drankje van NoordOogst. Als kers op de taart organiseren we een fietstocht van 15:00 tot 17:00 uur.

Deelname is gratis wel nanmelden kan via dit formulier!

Stadslandbouwlocaties zijn een waardevolle ontmoetingsplek waar mensen van verschillende achtergronden, inkomensniveaus en leeftijden samen kunnen komen. Dit aspect draagt bij aan een inclusieve en sociale gemeenschap. Stadslandbouw draagt bij aan de leefbaarheid van de stad te verbeteren.

  • Inclusieve Gemeenschap: Stadslandbouwprojecten verwelkomen iedereen, ongeacht hun sociaaleconomische status. Ze bieden kansen voor mensen van verschillende achtergronden om samen te werken, van elkaar te leren en een gevoel van gemeenschap te ontwikkelen.
  • Educatieve Kansen: Stadslandbouw trekt nieuwsgierige geesten van alle leeftijden aan. Het biedt educatieve kansen voor kinderen, jongeren en volwassenen om meer te leren over voedselproductie, duurzaamheid en gezonde voeding.
  • Intergenerationele Samenwerking: Stadslandbouwprojecten zorgen ervoor dat jongere generaties kunnen samenwerken met ouderen, waardoor kennis en vaardigheden worden doorgegeven en sterke intergenerationele banden worden gesmeed.
  • Verbinding in de Stad: Stadslandbouw creëert groene oases in stedelijke omgevingen, wat een rustgevende en verbindende ruimte biedt voor mensen die anders misschien geen toegang hebben tot groen.
  • Sociale Evenementen: Veel stadslandbouwinitiatieven organiseren evenementen, zoals markten, workshops en feesten, waar mensen kunnen samenkomen, communiceren en relaties kunnen opbouwen.
  • Voedsel Delen: Stadslandbouwprojecten delen overtollige oogst met de buurtbewoners en/of maatschappelijk initiatieven.


Kortom, stadslandbouw fungeert niet alleen als een bron van gezond voedsel en een positieve klimaatinvloed, maar ook als een platform voor sociale integratie en gemeenschapsopbouw. 
 
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Stadslandbouw Amsterdam - stadslandbouwamsterdam@gmail.com 

 

 

 
 
 

Locatie
NoordOogst, de Groene Loods - Meteorenweg 280, 1035 RN Amsterdam
Kosten
Gratis
Deel dit: