Activiteit

GLOBAL DONUT DAY

maandag 13 november 2023 , 9:00 - 22:00 uur
Illustration

Het is weer tijd voor het jaarlijkse Donut Festival! Na het succes van de Amsterdam Donut Dagen en de Donut Deal Dag pakken we dit jaar groter uit dan ooit tevoren. Op 13 november vieren we samen met maar liefst 27 andere plaatsen in de wereld de eerste Mondiale Donut Dag!


Van Brazilië tot Beijing, van Melbourne tot Roemenië en van Mexico-Stad tot Amsterdam. Overal hebben Donut communities zich aangemeld om samen de eerste Donut Dag te organiseren. En met de Save the Date is de deur opengezet voor nog meer plaatsen en netwerken om zich aan te melden!


Het wordt een dag van lokale activiteiten en wereldwijde verbinding. Er komt een internationaal programma van DEAL met ruimte voor onze gebruikelijke activiteiten. In Amsterdam organiseren wij een avondprogramma met overdag ruimte voor partners en pioniers om het podium te pakken. 


Wat kan jij doen?

Wil jij graag dat podium pakken? Dat kan! Er zijn drie thema’s waarbinnen je iets kan organiseren:

Populariseren & Activeren: Hoe maken we Donut Economie een verhaal voor iedereen? Hoe bereik je verschillende doelgroepen en moedig je aan om Donut Economie om te zetten in actie?
Versterken & Financieren: Hoe zetten we innovatieve donutpioniers in hun kracht? Hoe kan je hen ondersteunen vanuit een buurt of wijk? Of hoe kan je ze juist helpen zich te ontwikkelen als duurzame onderneming? Hoe maken we ruimte voor dit soort innovatieve ideeën? En hoe kunnen ze de juiste financiële basis krijgen?
Leren & Integreren: Wat kunnen we leren van pioniers en hoe integreren we die lessen in beleid, onderwijs, de arbeidsmarkt en meer?
Daarnaast organiseren we een tour langs pioniers voor jongeren en voor beslissers & beleidsmakers. Wil je graag jouw werk delen? Meldt je dan als onderdeel van de tour.

Hou jij je ook bezig met deze vragen of iets wat daar mooi op aansluit? Laat dan via dit formulier weten dat je iets wil organiseren op 13 november. We zoeken ook mensen die eventueel locaties kunnen aanbieden aan andere pioniers die zonder budget werken!


We hebben er zin in!

 

 

Deel dit: