Grietje van der Mossel

Docent in het MBO
Wie is Grietje?

Ik woon met mijn vriend '3 hoog achter' in de Jordaan, de mooiste buurt van Amsterdam, op loopafstand van mijn werk! 

Mijn werk en hobbies

Ik werk bij het ROC van Amsterdam, locatie DaCostastraat en sta voor de klas als docent Engels bij één van onze opleidingen voor Hotelmanagement. Ook ben ik tutor, studieloopbaanbegeleider, project manager en - in normale omstandigheden - ook stagecoördinator voor het buitenland. Daarnaast ben ik lid van twee professionele leergemeenschappen (PLG's)  op school: duurzaamheid en internationalisering.


Naast mijn werk ben ik recent met een opleiding tot holistisch lifestyle coach begonnen. Hiermee hoop ik mijn hobby's en interesses - sport, yoga, gezonde voeding - op termijn met mijn werk te kunnen verbinden. 

Mijn omgeving

Ik zou graag zien dat er meer hotels, restaurants en andere horecagelegenheden komen die een overwegend plantaardig menu bieden, en uitgesprokener zijn in hun keuzes in duurzaam ondernemen! We leiden de ondernemers van de toekomst op om hier idealiter betere en bewustere keuzes in te maken. 

Mijn droom

Ik ben 5 jaar geleden naar Amsterdam gekomen om te genieten van al het prachtigs wat deze stad normaliter biedt: uitgaan, museau, bioscopen, en een groot aanbod in goede vegan/vegetarische restaurants. Ook had ik destijds al doel om hier in het onderwijs te gaan werken, wat gelukt is en ik ben erg blij met mijn baan bij Hotelmanagement waarin ik veel kansen krijg mijn interesses en kwaliteiten te combineren. 


Ik geniet erom van de stad maar zie inmiddels ook de problematiek: de drukte, de verdringing van bewoners uit het centrum door het toerisme, en de uitdagingen die de stad heeft om leefbaar te blijven voor álle bewoners. Verder maak ik mij zorgen over de toekomst van Amsterdam op de lange termijn, als stad op palen gaan wij te maken krijgen met de gevolgen van de klimaatcrisis. Ik wil als bewuste en bezorgde burger mijn steentje bijdragen. 

Mijn expertise

Ik heb tien jaar commerciële werkervaring in de wereld van HR en vijf jaar ervaring in het onderwijs. 

Mijn mogelijkheden

Ik zie het als mijn doel om bedrijfsleven en onderwijs bij elkaar te brengen.