Activiteit

The journey of the Amsterdam Doughnut Coalition and Sustainable ICT

donderdag 27 mei 2021 , 13:00 - 13:45 uur

The journey of the Amsterdam Doughnut Coalition and Sustainable ICT is een sessie van 45 minuten op het online duurzaamheidsevent voor het onderwijs genaamd Groene Peper, de sessie gaat over de Amsterdam Donut Coalitie en daarnaast hoe een aangepast Donut-model kan helpen bij het verduurzamen van ICT-afdelingen en is in 2 delen opgedeeld.

Het eerste deel zal worden verzorgd door Jennifer Drouin van de Amsterdam Donut Coalitie en zal uitleggen wat de Donut Economie is, hoe de gemeente Amsterdamhet model heeft omarmd en hoe jij als student of docent deel kan uitmaken van deze beweging.

Het tweede gedeelte van de sessie zal verzorgd worden door Wietze Kleisterlee, Masterstudent ICT in Business and the Public Sector. Hij zal uitleggen wat het verschil tussen het globale Donut Economie model en zijn aangepaste ICT Donut Economie model is, hoe de twee versies elkaar complimenteren en hoe het aangepaste model gebruikt kan worden.

Groene Peper: hét duurzaamheidsevent voor het onderwijs

Groene Peper inspireert studenten, docenten en anderen binnen het vervolgonderwijs met 4 dagen online sessies op: dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 mei 2021. De deelnemers doen kennis en inspiratie op en leren mensen kennen die net als zij bezig zijn met duurzaamheid. 'Connect for green impact'.

Iedereen binnen het vervolgonderwijs met interesse in duurzaamheid en alles wat daarbij komt kijken is welkom. In het programma is specifieke aandacht voor de rol van digitalisering binnen duurzaamheid. Het evenement is daarom interessant voor onder andere facilitair managers, IT-coördinatoren, hoogleraren en studenten.

Enquete

De toepassing van het Donut-model op verduurzaming van ICT is onderdeel van een afstudeeronderzoek. Bent u een IT-medewerker, manager, medewerker duurzaamheid, heeft u kennis over duurzaamheid binnen uw organisatie of weet u wie die kennis wel bezit? Neem dan deel aan het onderzoek of stuur het door. De enquête is in het Engels en neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Het onderzoek is een samenwerking tussen RVO en de Universiteit Leiden en ondersteunt onderzoek naar IT-duurzaamheid.

Inschrijven

Inschrijven voor het online Groene Peper evenement en de specifieke sessies kan via deze link.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: