Activiteit

De 1e drie Donut Deals als praktische vertaalslag van de Donut economie

donderdag 20 juni 2019 , 17:00 uur

Op 20 juni 2019 lanceerden we tijdens 'We make the City' de 1e Donut Deal: Smart Window Dressing, als praktische vertaalslag van de Donut Economie. Een Deal tussen Stichting COCRATOS en Stichting Pracht en Kracht. Wij zetten ons gezamenlijk in voor tenminste 1 issue van de buitenkant en tenminste 3 issues van de binnenkant van de Donut. Kate Raworth was erbij en werd gebombardeerd tot jury. Die uitdaging ging zij aan en dus onderrtekende zij deze 1e Deal.

Meteen werden toen al de ideeen voor de 2e en 3e Deal gelanceerd door Stichting COCRATOS: de POM-deal, voor de inzameling van GFE in zelfbeheer (met de gemeente als Partner) en de QuickFix Brigade (met de buurtwerkkamers als Partner). Deze werden een feit in 2020. In de Groene Hub worden deze 1e 3 Donut Deals uitgevoerd. De Groene Hub is een school, een doe- en leergemeenschap voor sociale en duurzame koplopers. Alle deals bedoeld om duurzaamheid, leren en lokale werkgelegenheid op een bijzondere manier te integreren. Momenteel werken we aan een 'gebiedscooperatie Groene Hub', waarin de Donut-Deals zelforganiserend door kunnen: sociaal, democratisch/eerlijk en duurzaam!

Sinds het Ma.aK akkoord in november 2019 wordt er in Amsterdam gesproken over 'naar 20 Donut Deals'.... In Pakhuis de Zwijger werden er inmiddels meerdere bijeenkomsten aan gewijd. Ondertussen zorgt het idee ook voor 'besmetting' naar andere steden EN zelfs internationaal!

 

Locatie
Doe- en leergemeenschap Groene Hub
Holendrechtplein 44
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: