Marije van Zomeren

Wie is Marije?

Hai,


Ik woon met mijn man en twee kinderen van 8 en 10 in een pand uit 1919 in het centrum van Utrecht. In het onderste deel is ons short stay appartement Studio Zaagmolen VOF gevestigd. Deze plek met eigen tuin is ingericht met vintage Dutch Design klassiekers. Wij zijn een creatief, duurzaam en theatraal gezin.We leven bewust, zijn door onze oudste dochter al 4 jaar vegetarier en deden samen mee aan de klimaatmars. Onze oudste dochter speelde op haar 9de al kleine Anastasia in Anastasia de musical van Stage Entertainment in het Circus Theater in Scheveningen. Zij is inmiddels begonnen bij de vooropleiding theater, dans zang in Den Haag. De jongste is hard op weg om een vergelijkbaar pad af te leggen. 

Mijn werk en hobbies

Ik heb sinds 16 jaar mijn eigen bedrijf 100%Zomer, daarbij werk ik al jaren samen met een ecosysteem van grote en kleinere partners. Als ondernemer ontwikkelde ik jarenlang met zakenpartners en investeerders duurzame, op weg naar circulair resorts en langdoederen. Daarbij ontwikkelde we veel kennis op het gebied van intergrale duurzame-circulaire gebiedsontwikkeling, herbestemming van gebouwen, duurzaam-circulair design, bouwen, architectuur en toerisme. De afgelopen jaren heb ik vele duurzame en circulaire bedrijven in de stad in Nederland verder helpen groeien als tijdelijk (business development en transitie) management. http://100procentzomer.nl/portfolio/ Het afgelopen jaar heb ik samen met ondernemers en een hotelpartij gewerkt aan de ontwikkeling van het eerste cooperatieve circulaire stadshotel in Nederland, waarbij we ook een visie vanuit de donut econmie o.a.ontwikkelde op het nieuwe reizen en verblijven in steden. https://www.facebook.com/100procentYourCityHotel/ Helaas ligt dit nu even stil door covid-19, maar we zien onze aanpak als een kans voor vele steden in Nederland en wereldwijd. 

Mijn omgeving

Ik waardeer dat we veel contact hebben met elkaar, er is heel veel groen en ruimte om te spelen voor kinderen en er zijn veel voorzieningen om de hoek.

Mijn droom

Ik ben niet met grote ideeen komen wonen, omdat ik destijds maar 7 maanden per jaar in Nederland woonde en vooral ook veel met mijn aandacht bij mijn bedrijven in het buitenland was. Nu wil ik vooral dat het zo blijft. Er zijn een tijd plannen geweest om de gracht terug te brengen in onze straat. Dat hebben we gelukkig voorkomen met vereende krachten.

Mijn expertise

Ik ben goed in het startegisch denken en doen. Weten waar de macht ligt en wie we waarvoor moeten inzetten. Ik ben goed in geld koppelen aan projecten waar ik in geloof. Ik ben goed in het verwoorden van veel gedachten van stakeholders in een coherente visie en aanpak.

Mijn mogelijkheden

Veel, maar ik kan maar een klein aantal uren onbezoldigd inzetten

Relevante ervaring

Zie hierboven en mijn site: 16 jaar ervaring in het ontwikkelen en laten groeien van duurzame, circulaire iniatieven met vele stakeholders ook uit diverse culturen. http://100procentzomer.nl/portfolio/

Projecten uitgevoerd door Marije