Activiteit

SDG Action Day Workshop: SDGs & de Donut - Gemeente Amsterdam

vrijdag 24 september 2021 , 13:00 - 14:30 uur

De wereld loopt niet op schema voor het behalen van de Sustainable Development Goals in 2030. In de decade of change waar we nu in zitten zullen radicale veranderingen plaats moeten vinden om de doelen wél te halen. In 2019 heeft Amsterdam de donuteconomie omarmd – een nieuwe, andere kijk op de economie die het welzijn van mens en planeet centraal stelt. Dit perspectief kan de vernieuwende kaders bieden die nodig zijn om de SDGs te behalen. 

In deze interactieve workshop kijken we naar hoe de donuteconomie zich verhoudt tot de SDGs en hoe de Gemeente Amsterdam het donutdenken integreert in haar organisatie. Vervolgens gaan we zelf aan de slag: hoe kun jij de donut gebruiken om de SDGs dichterbij te brengen voor jouw organisatie? 

We zullen de vier lenzen uit het voor Amsterdam ontwikkelde Stadsportret gebruiken om in kaart te brengen waar de meeste positieve én negatieve impact van jouw organisatie zit. Ecologisch of sociaal? Dichtbij of juist ver weg? En hoe kunnen we vervolgens beter meten, en beter doen? 

Kortom: sluit aan als je wil leren hoe de donut jouw organisatie dichter bij de SDGs kan brengen!

 

Tickets

Meer info: sdgactionday.nl 

Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Dagtickets SDG Action Day zijn 20 euro, met 75% korting voor studenten
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: